יום שישי, 31 באוקטובר 2014

קלארו של רן שמואלי - איכות במתחם שרונה

קלארו (Claro) של השף רן שמואלי נפתחה השנה בלא מעט רעש וצלצולים.
היא יושבת בקצה הדרומי של מתחם שרונה, לא רחוק מהמגדלים שבנייתם עדיין לא הסתיימה ומרחוב הארבעה.
זו כנראה המסעדה הכי מושקעת ורצינית בשרונה. הן בפן של המבנה והעיצוב והן בפן של האוכל.

המבנה מרשים מאד, מבחוץ ומבפנים: לובי הכניסה מרשים. יש חלל גדול עם מטבח פתוח. יש מעין מרפסת צדדית ויש קומה נוספת למטה, לאירועים, שלא יצא לי לראות, אבל אמורה להיות מרשימה במיוחד.
בקיצור, ניכרים מחשבה ותכנון שלא רואים הרבה במחוזותינו.


התפריט מרשים ומבטיח למדי. לא זול אבל גם לא יקר בטירוף. יש גם ספיישל חודשי מתחלף של "כוכב החודש", חומר גלם משתנה שבונים סביבו מנות ספיישל. בכל חודש כוכב אחר. רעיון נחמד ביותר.

יצא לי לשבת פעמיים במסעדה. פעם לעסקית צהריים "על הדרך" ופעם לארוחת ערב.

העסקית מתומחרת לפי מחיר המנה העיקרית וכוללת גם ראשונה ולימונדה. למנה ראשונה הזמנתי את סלט ראשי הקלמרי, גרגרי חומוס ויוגורט. מנה שרואים וריאציות רבות שלה במסעדות ארצנו. נחמדה וחביבה. לא יותר. חסר בה עוקץ.
למנה העיקרית הזמנתי את דג הפורל הורוד המעושן. הוא מגיע עם רוטב חזרת לבנה, סלט תפוחי אדמה, שעועית ירוקה וגרגר נחלים. אני מת על פורל מעושן ומאד אוהב רטבים על בסיס חזרת, לכן ציפיתי למנה wow, אבל זו הייתה רק מנה טובה. לא מעולה. שוב, איזשהו עוקץ נדרש כאן. משהו שייתן יותר עניין. זה אמור לבוא מהחזרת או מהעישון אבל לא בא.
זו עסקית שעלותה 98 ש"ח. 

בפעם השנייה הגעתי עם אחותי הגדולה ואחייניתי וישבנו לארוחת ערב. 
הזמנו כמה מנות והתחלקנו:

הראשונה הייתה ממנות הספיישל של אותו חודש. איזשהו סלט עם אספרגוס ששותפותיי לארוחה אהבו ואני לא התרשמתי במיוחד, ולכן אני לא ממש זוכר את מרכיביה.

השנייה - טרטר בקר עם תרד ערבי ותוספות: מנה טובה. טרטר שעשוי כמו שצריך.


ריזוטו יין אדום עם שפונדרה, מח עצם וחלמון ביצה: מנה נהדרת. כבדה מאד אבל טעימה ביותר. אחד הריזוטואים היותר טובים שאכלתי לאחרונה.

ספריבס חזיר בתבלינים ים תיכוניים, קלחי תירס בגריל ופולנטה פרמזן: אין ספק הייתה מבחינתנו כוכב הערב. זו מנה לזוג שעלותה 148 ש"ח, והיא בהחלט מספקת את הסחורה. הספריבס הוכנו כמו שצריך. התיבול היה טוב וחזק. מאד ארומטי. תבלינים חזקים כמו כמון וגרגרי כוסברה טחונים. אני אישית מאד אוהב ארומות וטעמים חזקים אבל אני מניח שהמנה הזו לא תתאים לחובבי טעמים עדינים.



השירות, כמו שמצופה, היה טוב ומקצועי. 
על קינוח אגב ויתרנו כי היינו שבעים מדי (אבל בכל זאת אכלנו גלידה בסניף השרונאי של וניליה).

בשורה התחתונה מומלץ. במיוחד למי שמחפש בילוי ערב מושקע, איכותי, טעים עם ניחוח קל של יוקרה. 


עדכון מה- 26/12/2014: בראנץ' יום שישי ב- Claro:

הגעתי ביום שישי בצהריים לבראנץ' ספונטני עם אימי היקרה אחרי סיבוב קצר במתחם שרונה.

את מגש ארוחת הבוקר הזוגי ב-155 ש"ח לזוג, שעל הנייר נראה שווה ביותר, פספסנו כי הגענו אחרי 12:00.
הזמנו מנות אחרות מתפריט הבראנץ':

אימי הזמנה טוסט שינקן וגאודה בציפוי פריך. 48 ש"ח. שינקן וגאודה בטוסט לא יכול להיות רע. שילוב קלאסי. אמא שלי התענגה מכל ביס.


אני הזמנתי בוצ'ר נקניקים תוצרת קלארו. 58 ש"ח. בוצ'ר - קרש קצבים עליו הונחו 3 סוגי נקניקים שעושים במסעדה - בכמות נדיבה. יחד עם זה היו 2 מטבלים: האחד חרדל סלק ואיולי והשני פלפל צ'ומה. כמובן שהוגשו גם לחמים: ברוסקטה קלויה ופוקאצ'ה. הבשרים היו בשר עגל (מעין קורנדביף), פסטרמת עוף (או הודו) וגולת הכותרת: פסטרמה של פורקטה (בשר מבטן חזיר - בשר מושחת ונהדר). כל הבשרים תובלו בעדינות והיו טובים מאד. המטבלים היו מצוינים. יצאתי מבסוט.



גם אחרי השחיתות הנ"ל נשאר מקום לקינוחים:
הזמנו בעוונותינו 2: אני רציתי את קרמבל פירות העונה (38 ש"ח) - כנראה מנה שמתחלפת מדי פעם. נכון ליום שישי האחרון פרי העונה היה תפוחים. אמאשלי רצתה את עוגת הגבינה (42 ש"ח).
המנות היו נדיבות בהחלט.

הקראמבל הוגש חם עם כדור גלידה וניל. לשמחתי אם היה בו קינמון הוא כמעט לא הורגש וטוב שכך. הקרמבל היה מוצלח. התפוחים היו טעימים. השילוב עם גלידת הוניל היה משובח. (במקור זה אמור להיות מוגש עם שמנת חמוצה והמלצרית המליצה על גלידת וניל. ידעה למה.). הביקורת היחידה שלי היא שזה היה מעט (אבל ממש מעט) מתוק עבורי. אני אוהב קינוחים מתוקים פחות. אבל בסה"כ אחלה קרמבל תפוחים.


עוגת הגבינה הייתה סטנדרטית וטובה. לא מתוקה מדי וזה מצוין. מרקם חלק וטוב. אמא שלי נהנתה מאד. אני חושב שהיא צריכה איזה kick בקרם הגבינה עצמו. אולי משהו לימוני שייתן עניין.


אז גם בראנץ' שישי הוא בהחלט איכותי, מושקע וטוב, וכן - בהחלט גם לא זול.


ביקור חוזר בקלארו: 02/07/2015: ארוחת ערב כולל תפריט אורחת של נוף עתאמנה אסמעיל (זוכת מאסטר-שף):

לא מעט נכתב בשבוע-שבועיים האחרונים במדורי האוכל על שיתוף הפעולה של רן שמואלי וקלארו עם נוף עתאמנה אסמעיל, זוכת אחת העונות של מאסטר שף. במסגרת השת"פ הקולינרי, שעונה לשם מהכפר לשולחן, מוגש במהלך חודש יולי, תפריט ספיישל שרקחו ביחד נוף ורן שמואלי וצוותו. תפריט של אוכל ערבי עם טוויסטים, שכל חומרי הגלם שלו הם מקומיים מצפון הארץ.

היות והאוכל שנוף בישלה בטלוויזיה נראה מעולה ואת קלארו אני מחבב מאד, קפצתי לבדוק. יחד איתי - חברי סלווה.

על העיצוב והרושם של המסעדה כבר כתבתי כאן. חלל מהמרשימים בארץ. הנה עוד כמה תמונות להתרשמות:



הגענו בשעה 8 בערב. ישבנו הפעם בשולחן די צמוד למטבח הפתוח.
המקום היה מלא בחציו. תוך זמן די קצר המסעדה התמלאה לחלוטין, כולל הבר שמסביב למטבח הפתוח. בהחלט respect, גם אם זה יום חמישי בערב. לא פשוט למלא מסעדה גדולה כל כך בימינו, ודאי עם התחרות הקיימת היום בתל אביב ובמתחם שרונה.

קיבלנו את התפריט הרגיל, שאחד הדברים שאני מחבב במיוחד בו זה עניין כוכב החודש. איזשהו חומר גלם שסביבו בונים כמה מנות ספיישל באותו חודש. הרבה פעמים זה חומר גלם פשוט ולא סקסי. בחודש הקודם זה היה לפת. החודש - במיה.

לצד התפריט הרגיל קיבלנו גם את תפריט השת"פ המיוחד של קלארו ונוף. 5 מנות בסה"כ: סלט פאטוש עם תרד, קרעי קריספי פיתה וג'יבנה מטוגנת (54 ש"ח) ; מועג'נאת - כיסוני בצק במילוי ג'יבנה וזעתר (64 ש"ח) ; מנטי - כיסוני בצק במילוי בשר טלה (76 ש"ח) ; 3 המנות הללו מוגדרות כמנות ראשונות. עוד 2 מנות עיקריות: מסיח'אן - לאפה חמה מהטאבון עם עוף קונפי בשמן זית ולבנה (106 ש"ח) ו- שרימפס ומלוחיה - שרימפס במחבת עם עלי מלוחיה (138 ש"ח).

מהתפריט המיוחד החלטנו לנסות את המנטי.
מדובר בכיסוני בצק דק במילוי בשר טלה קצוץ מוגש עם סלסת עגבניות, פלפל חריף, יוגורט ונענע. הגיעו 5 כיסונים לא גדולים. המנה הייתה טעימה. אפילו מאד. בשר טלה נהדר. מתובל מעולה. כיסונים טעימים ופריכים. נגיעות טובות של סלסת העגבניות. פחות מדי יוגורט. הייתי שמח לעוד 2-3 שלוליות יוגורט קטנות על הצלחת. באופן אישי הייתי מזליף עם ההגשה 2-3 טיפות של שמן זית איכותי. נראה לי שזה היה מוסיף עוד עוקץ.
אני לא בטוח שהמנה, טובה ככל שתהיה, שווה 76 ש"ח (68-70 ש"ח יכולים להספיק), אבל זו מנה טעימה מאד וזה מה שחשוב.



2 מנות ראשונות נוספות שהזמנו:

מתפריט "כוכב החודש" - הבמיה, הזמנו מנה של במיה בטמפורה, עם פפריקה מעושנת ואיולי פלפל צ'ומה.
מנה של 48 ש"ח. במיה טריה שצופתה בציפוי טמפורה טוב עם פפריקה מעושנת ולוותה במטבל איולי פלפל צ'ומה. אחלה מנה. במיה טריה וטובה, ציפוי נהדר ופריך. איולי טוב. לא שמנונית בכלל למרות הטיגון העמוק. כיף.



מהתפריט הרגיל הזמנו את המנה הסגולה:
קלמרי סגול על הפלנצ'ה, ירקות סגולים (סלק, תפו"א סגול, בצל סגול, כרוב סגול ובזיליקום סגול) רוטב סלק. 62 ש"ח.
מנה בינונית בגודלה אבל עשירה מאד בטעמיה ומרקמיה. מנת קלמרי טובה מאד. מקורית ולא בנאלית כמו שאפשר לקבל ב-90% מהמסעדות הלא כשרות היום בארץ. חומרי גלם טובים מאד. קלמרי איכותי שהוכן כמו שצריך. שילוב טעמים מוצלח.



למנות עיקריות הזמנו -

טורטליני שורט-ריבס עם קרם בצל, קציפת פרמזן ומרווה. מנת פסטה בינונית בגודלה ב-68 ש"ח.
מנה לא גדולה אבל לחלוטין מספיקה בגלל כבדותה (וזה כבד טוב...). אחלה מנת פסטה. טורטליני טריים טובים מאד שהוכנו בדיוק לדרגת האל-דנטה הרצויה. מילוי בשר צלעות טעים מאד ונדיב בכמותו. זה בשר בלי הרבה שומן ובבישול ארוך הוא יוצא מעט סיבי. אישית הייתי חושב לשלב במילוי אולי מעט פחות בשר ויותר משהו אחר שקצת יאוורר את המילוי. נגיד בצל מטוגן או כרשה. קרם הבצל וקציפת הפרמזן היו טובים מאד. זו דוגמא לקציפה מוצלחת שמוסיפה רובד טעמים למנה ולא נמצאת שם רק לצורכי דקורציה.



עיקרית שנייה:
מנת ספריבס החזיר - עם תבלינים ים תיכוניים, קלחי תירס בגריל ופולנטה פרמזן.
כבר תיארתי אותה בדיווח שלי (תעלו למעלה). מנת ספריבס נהדרת. בשר רך וטעים. שומן טעים. מנה גדולה (148 ש"ח) שתשביע בקלות 2 אנשים, ודאי כאלה שאכלו לפני כן 2-3 מנות ראשונות. אנחנו - 2 אכלנים עם קיבולת - נאבקנו לסיים אותה. בכל אופן, בעיניי זו אחת ממנות החזיר הטובות היום במסעדותינו. כיף גדול להיתקל במנת חזיר ספייסית ומתובלת, שלא מלווה אוטומטית ברוטב מתוק ומתחנף, כמו ברוב המנות המקבילות שמקבלים כאן.



אז גם אחרי הבליסה הנ"ל חייבים משהו מתוק.
הזמנו את הטראפל קינג סייז (45 ש"ח): כדור שוקולד מריר ממולא בשכבות של מוס שוקולד חלב ואגוזים, קצפת ואגוזי לוז מקורמלים בציפוי שוקולד מריר וקקאו. קינוח גדול שמספיק בקלות ל-2 סועדים שבעים. באופן לא מפתיע מדובר בקינוח מאד שוקולדי ואגוזי. לא מאד מתוק (כמו שצריך בעיניי). קינוח טוב אבל לא מדהים. סטנדרטי בטעמיו, אבל עם הגשה חביבה ומשחק מרקמים טוב בין הקציפות, השוקולד המריר והאגוזים הקראנצ'יים. סה"כ סיום טוב לארוחה מצוינת.



ליווינו את הארוחה בכוס יין אדום כל אחד.
אני הסתפקתי ביין הפשוט - כוס של 35 ש"ח של יין קלארו אדום של היינן יעקה אוריה. בלנד של 5 זנים. יין טעים. פירותי ולא מאד עמוק. תמחור סביר בהחלט.
סלווה הזמין יין יותר "רציני" - כוס של יין אדום צרפתי - לה נין, סנאט, מינרוואה (52 ש"ח). אין לי מושג מה זה אומר. סלווה מאד מאד אהב את היין וכנראה זה מה שקובע.

זהו.
יצאנו מפוצצים לגמרי מהעסק הנ"ל. היה טעים ביותר ומוצלח מכל הבחינות (כולל שירות טוב).
היות וניסיתי רק מנת ספיישל אחת של נוף, קשה לי לחוות דעה מוצקה על כמה שווה לקפוץ במיוחד לנסות את תפריט הספיישל שלה. מה שבטוח שלקלארו עצמה שווה גם שווה לקפוץ לארוחת ערב (וגם לצהריים למי שבסביבה). השילוב של האוכל הטוב מאד, הלוקיישן, החלל הפיזי של המסעדה והעיצוב שלה, הופכים את הישיבה בקלארו לאחת מחוויות הישיבה (במסעדות) הטובות בארץ היום.


ועדכון אחרון (כי מיציתי מבחינת הבלוג): עסקית צהריים על הבר - 31/01/2017

אחרי כמה חודשי היעדרות חזרתי לקלארו לעסקית צהריים. ישבתי על הבר שצופה למטבח הפתוח.




העסקית עלתה 82 ש"ח. כללה מנה ראשונה, עיקרית ולימונדה home made.

אכלתי טרטר בקר לראשונה: טרטר בקר, תרד תורכי, לבנה-חרדל, צנוניות צעירות, גבינת קדוש, ברוסקטה. טרטר טוב מאד. בלי קשקושים. בשר מצוין. מתובל בפשטות ובדיוק.






למנה עיקרית הזמנתי ניוקי תמנונים ברוטב עגבניות ושום. זו מנה טעימה עם פרודוקטים איכותיים שבושלו כמו שצריך, אבל הרגשתי שהיא שיכולה להתרומם מעט גבוה יותר. עוד קצת חידוד ועוקץ (נגיד משהו פיקנטי או מעושן) לרוטב עצמו היו עושים נפלאות.




השירות היה מצוין, האוכל טוב. קלארו היא היום מנייה בטוחה. לא משהו שאפשר להגיד על הרבה מדי מסעדות בתל אביב.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה