יום חמישי, 16 באוקטובר 2014

מרק תירס צלוי מעושן עם טורטיה צ'יפס


החומרים:
5 קלחי תירס טרי
1 בצל חתוך דק
1 כרישה פרוסה דק
1/2 כפית פפריקה מעושנת מתוקה - ספרדית (La Chinata או El Avion)
1/4 כפית פפריקה מעושנת חריפה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
חמאה
חלב
מלח

ההכנה:
מערבבים מעט חמאה רכה עם תערובת הפפריקה והצ'ילי המתוק.
מורחים את קלחי התירס מכל הצדדים.
מכניסים לתבנית עם נייר אפייה ולתנור ב- 180 מעלות למשך כ-20-25 דקות לצלייה קלה.
מקררים מעט את התירסים. בעזרת סכין מגלפים את גרעיני התירס בצורה יסודית.
מטגנים במעט חמאה ושמן זית את הבצל והכרישה. 3-4 דקות. מוסיפים את התירס.
מוסיפים כוס או שתיים חלב וכוס או שתיים מים. כל אחד לפי הסמיכות האהובה עליו. אני מעדיף מרק נזידי וסמיך על פני מרק מימי ודליל.
מביאים לרתיחה ומבשלים 20-25 דקות.
אפשר להוסיף מעט שמנת (מתוקה או חמוצה) או לגרד גבינה קשה כמו צ'דר או פקורינו.
טוחנים את המרק לדרגה הרצויה. אפשר להסתפק בכמה פולסים בבלנדר מוט ואפשר לטחון חלק ככל האפשר.

הכנת הטורטיה צ'יפס:
לוקחים טורטיות.
מכינים תערובת של שמן זית, פפריקות מעושנות, מלח, פלפל, זרעי כוסברה טחונים.
מברישים את הטורטיות משני הצדדים.
מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ב- 180 מעלות לכ- 10 דקות. להשגיח היטב ולהוציא ברגע שתופסות שיזוף יפה. להוציא, לקרר ולשבור לצ'יפסים.

המרק טעים גם למחרת.

בתאבון.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה