חאן מנולי היא מסעדונת שנפתחה בפאתי שוק הפשפשים ביפו באוגוסט 2014.
מדובר במסעדה קטנה וביתית שעושה אוכל ערבי-ישראלי למרות שהשף עונה לשם המשפחה רוזנטל...
ההיי-לייט של המסעדה הוא מסבחת חומוס בכל מיני וריאציות, אבל יש עוד כמה מנות בשריות, דגיות וצמחוניות.
ביקרתי בה ביום ב' האחרון בצהריים.
הייתי ביום חופש כפוי בו ביליתי בתחילתו 4 שעות עם קידוחים של מתקין מזגנים (חיים - אחלה מתקין, קצת קודח כאמור אבל מקצוען וחביב...) ואחריו עוד כשעה במטה השירות של אורנג' ביד אליהו.
אחרי הבוקר הנ"ל הייתי עצבני למדי וגם רעב והחלטתי לקפוץ להסתובב ביפו, לאכול משהו קטן, וקצת ליהנות משארית יום החופש.
על המסעדה קראתי לאחרונה ביקורת טובה במאקו, כך שתכננתי לעבור ולבדוק את המקום.
המסעדה עצמה קטנה מאד. אין הרבה שולחנות. יש בר קטן ומאחוריו מטבח פתוח.
העיצוב הוא די free style.
שילוב של מבנה ערבי ישן ואותנטי עם כיסאות צבעוניים שכאילו נאספו בלי תכנון, אבל יוצרים בעיניי אווירה מגניבה. מקום חמוד.
הנה דוגמאות:
והאוכל? ואללה טעים. עשוי היטב. מתובל מעולה. טרי. לא יקר (מ-16 ש"ח לסלטים הקטנים עד כ-50 ש"ח למנות בשר או פירות ים, ו-20 ומשהו עד 30 ומשהו ש"ח למנות החומוס).
הזמנתי 2 מנות קטנות לפתיחה:
הראשונה - סלטון של גרגיר נחלים (או ג'רג'יר כפי שכתוב בתפריט) חלוט בשמן זית, שום ושאטה. סלט נחמד ומרענן.
השנייה - פלפל חריף ירוק ממולא בשר טלה קצוץ ועשבי תיבול. הפלפל לא היה חריף מאד, הבשר היה טעים אבל קצת דחוס מדי, אבל בסה"כ מנה טובה.
כצ'ופר קיבלתי מנה שלישית - קישוא חברוני עם יוגורט עזים ושמן זית. שוב מנה חמודה וטעימה.
למנה העיקרית הזמנתי מסבחת טלה - חומוס גרגרים עם הרבה עשבי תיבול ובשר טלה קצוץ.
יופי של מנת חומוס. מתובל מעולה. בשר טלה מצוין. גם החומוס עצמו היה פשוט מצוין הן בטעמו והן במרקמו.
אם זו הרמה של שאר מנות המסבחה (למשל מסבחת לוביה, מסבחת מעורב, מסבחת תרנגולות מפורקות) אז אין ספק שלחובבי החומוס יש מוקד חדש לעלייה לרגל.
קינחתי עם עוד צ'ופר על חשבון הבית - צ'ייסר אוזו שהצטרף ל- 1/3 הגולדסטאר ששתיתי במהלך ניגוב החומוס.
חזרתי הביתה (אחרי קינוח של גלידה מעולה בכפיתולינה) שבע, שבע רצון וקצת יותר רגוע...
ידיעה טרייה מיוני 2016: המסעדה עומדת להיסגר בתחילת יולי 2016.
מדובר במסעדה קטנה וביתית שעושה אוכל ערבי-ישראלי למרות שהשף עונה לשם המשפחה רוזנטל...
ההיי-לייט של המסעדה הוא מסבחת חומוס בכל מיני וריאציות, אבל יש עוד כמה מנות בשריות, דגיות וצמחוניות.
ביקרתי בה ביום ב' האחרון בצהריים.
הייתי ביום חופש כפוי בו ביליתי בתחילתו 4 שעות עם קידוחים של מתקין מזגנים (חיים - אחלה מתקין, קצת קודח כאמור אבל מקצוען וחביב...) ואחריו עוד כשעה במטה השירות של אורנג' ביד אליהו.
אחרי הבוקר הנ"ל הייתי עצבני למדי וגם רעב והחלטתי לקפוץ להסתובב ביפו, לאכול משהו קטן, וקצת ליהנות משארית יום החופש.
על המסעדה קראתי לאחרונה ביקורת טובה במאקו, כך שתכננתי לעבור ולבדוק את המקום.
המסעדה עצמה קטנה מאד. אין הרבה שולחנות. יש בר קטן ומאחוריו מטבח פתוח.
העיצוב הוא די free style.
שילוב של מבנה ערבי ישן ואותנטי עם כיסאות צבעוניים שכאילו נאספו בלי תכנון, אבל יוצרים בעיניי אווירה מגניבה. מקום חמוד.
הנה דוגמאות:
והאוכל? ואללה טעים. עשוי היטב. מתובל מעולה. טרי. לא יקר (מ-16 ש"ח לסלטים הקטנים עד כ-50 ש"ח למנות בשר או פירות ים, ו-20 ומשהו עד 30 ומשהו ש"ח למנות החומוס).
הזמנתי 2 מנות קטנות לפתיחה:
הראשונה - סלטון של גרגיר נחלים (או ג'רג'יר כפי שכתוב בתפריט) חלוט בשמן זית, שום ושאטה. סלט נחמד ומרענן.
השנייה - פלפל חריף ירוק ממולא בשר טלה קצוץ ועשבי תיבול. הפלפל לא היה חריף מאד, הבשר היה טעים אבל קצת דחוס מדי, אבל בסה"כ מנה טובה.
כצ'ופר קיבלתי מנה שלישית - קישוא חברוני עם יוגורט עזים ושמן זית. שוב מנה חמודה וטעימה.
למנה העיקרית הזמנתי מסבחת טלה - חומוס גרגרים עם הרבה עשבי תיבול ובשר טלה קצוץ.
יופי של מנת חומוס. מתובל מעולה. בשר טלה מצוין. גם החומוס עצמו היה פשוט מצוין הן בטעמו והן במרקמו.
אם זו הרמה של שאר מנות המסבחה (למשל מסבחת לוביה, מסבחת מעורב, מסבחת תרנגולות מפורקות) אז אין ספק שלחובבי החומוס יש מוקד חדש לעלייה לרגל.
קינחתי עם עוד צ'ופר על חשבון הבית - צ'ייסר אוזו שהצטרף ל- 1/3 הגולדסטאר ששתיתי במהלך ניגוב החומוס.
חזרתי הביתה (אחרי קינוח של גלידה מעולה בכפיתולינה) שבע, שבע רצון וקצת יותר רגוע...
ידיעה טרייה מיוני 2016: המסעדה עומדת להיסגר בתחילת יולי 2016.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה