מתישהו ביוני 2021 נולד בשעה טובה ומוצלחת אח קטן למסעדת שילה, אחת היקרות והמשובחות במסעדות ארצנו כבר 15 שנים, עולל העונה לשם ג'נגו בר יין. כך כתוב באתר ontopo על המקום: "ג'נגו בר היין של השף שרון כהן הוא האח הקטן והשובב של מסעדת שילה הוותיקה והמוערכת. המקום מציע תפריט יין רחב אך מוקפד שמתוכו מגוון גדול של יינות. תפריט יינות בכוסות משתנה על בסיס חודשי. את היינות שנבחרו בהתאם לטעמו של השף מלוות מנות מדויקות המשלבות חומרי גלם משובחים מהים והיבשה". ג'נגו יושב ממש מרחק חציית כביש משילה, ברח' בן יהודה 155, בחלל בו ישבה שנים רבות מסעדת מל ומישל האיטלקית. ג'נגו אגב הוא שם כלבו של שרון כהן השף. לא יודע אם יש קשר למאסטר-פיס של טרנטינו. שילה למי שלא יודע קרויה אף היא על שם כלבתו האהובה של השף.
במהלך יולי יצא לי לבקר פעמיים בג'נגו כדי לבדוק אם האיכות שלו מתקרבת לאיכות של האחות הגדולה. פעם אחת בשבת בערב ופעם שנייה באמצע השבוע. בשתי הפעמים הגעתי בלי הזמנה מוקדמת קצת אחרי שעת הפתיחה (18:00) ולא הייתה לי בעיה למצוא מקום על הבר בפנים. עוד לפני כן, בתחילת יולי, יצא לי גם לחזור לארוחת שישי צהריים אקראית בשילה עצמה בה ישבתי לאחרונה לפני כן ביולי 2020 יום לפני שסגרו את המסעדות לכבוד עוד אחד מסגרי הקורונה דאשתקד (ארוחה טובה במיוחד). אני אתחיל מהארוחה השנייה בג'נגו ואסיים עם הארוחה בשילה.
על הבר take2 - ג'נגו בר יין - 29 ביולי 2021:
יום חמישי של השבוע - סוף השבוע כבר כאן. ישבתי על הבר. היה די ריק תחילה אבל באזור 19:00 כבר התמלא בפנים די יפה. החלל הלא גדול פשוט למדי. חף מהרומנטיות האיטלקית/אירופאית של מל ומישל. מפות לבנות על השולחנות יש גם כאן. אני בבר יין אז מתחילים ביין. את תפריט היינות תראו בפירוט הארוחה הראשונה עוד מעט. הבאסה כרגע - אין אפשרות לטעום את היין מראש. אני לא מבין למה, במיוחד כשמדובר בבר יין עם תפריט עשיר שהאדם הממוצע לא מכיר את רובם. צריך לקחת סיכון או להזמין את מה שמכירים. הברמנים ב-2 הארוחות ציינו שאם לא אוהב את היין אוכל להחליף. גם זה משהו.
זה מה שלגמתי בארוחה השנייה בג'נגו. מַאקוֹן מִיי-לַמַרְטִין (Mâcon-Milly-Lamartine). משהו כזה. 55 ש"ח לכוס. הרבה כסף. סטנדרט תל אביבי מצער. שרדונה יבש, מינרלי וטוב.
תפריט האוכל. מנות קטנות ובינוניות. חוץ מסלט העלים שנראה סטנדרט משעמם כל שאר המנות על הנייר נראות מגרות וטעימות מאד. תכף נראה אם אכן כך הוא.
זו הייתה ארוחה חביבה. לא יותר. שום דבר מסעיר או יוצא דופן אבל גם שום דבר שלילי. תכף נראה אם הארוחה הראשונה שלי שם, שבוע וקצת לפני כן, הייתה טובה יותר.
על הבר take 1 - ג'נגו בר יין - 17 ביולי 2021:
גם לארוחה הראשונה בג'נגו באתי בלי הזמנה מראש קצת אחרי הפתיחה. באותו ערב גם בשעה 19:00 היה יחסית ריק. ישבתי גם אז על הבר.
זה היה תפריט היין. לפחות חלק ממנו.
הכוס הראשונה הנבחרת: כתום של כרם ברק 2020. 48 ש"ח. תמיד כיף לי להיתקל ביינות ישראלים שאני לא מכיר. יקב כרם ברק מסתבר הוא יקב בוטיק משפחתי במושב בקוע במטה יהודה (תודה גוגל). אני קצת תקליט שבור בפוסטים שלי אבל יש כאן יופי של יינות לבנים/כתומים/סמוקים (רוזה) מקומיים. הכתום של כרם ברק הוא כזה.
תפריט האוכל. נדמה לי שהוא זהה לארוחה השנייה. הדגים השתנו. בארוחה הזו הדג בקרפצ'יו שתכף אוכל היה דג בן גוריון (גמל ים. יש שפע יחסי ממנו בשבועות האחרונים במסעדות כאן). הדג בארוחה השנייה שתוארה קודם (לא הזמנתי) היה טונה אלבקור.
חלל המסעדה. חמוד. נעים. יש גם מקומות בחוץ. באופן אישי אני לא מצליח להבין איך יש אנשים שמסוגלים לשבת בערב תל אביבי של 30 ומשהו מעלות וכמה עשרות אחוזי לחות בחוץ, גם אם שמים להם מזגן נייד על הפרצוף. אם אין מקום ממוזג בפנים אני אחפש מסעדה אחרת...
קרפצ'יו דג ים, שמן טרגון ופקאן מסוכר. כאמור - דג גמל ים. 54 ש"ח. לא זול אבל די סטנדרטי למחירי מנות דגים נאים במקומות כאלה. הדג היה טרי, טעים ומוצלח. התיבול היה טוב אבל חסרה לי קצת פיקנטרייה שתשבור את מתיקות הפקאן המסוכר. נגיד פפריקה ספרדית מעושנת חריפה או חלפיניו ירוק וכו'. שמן הטרגון יכול להיות אף הוא מעט יותר מחוזק. סה"כ קרודו טוב אבל לא מתקרב לאיכויות ולגבהים של מנות דומות בשילה.
מנה שנייה: קולורבי בבישול ארוך צלוי בגריל פחמים, גבינת כבשים וחלת דבש. 46 ש"ח. הנה שוב קולורבי. אם אסף דוקטור היה רושם פטנט על הטרנד הוא היה מסודר. אחלה מנה. איכשהו המתיקות של חלת הדבש והשילוב עם גבינת הכבשים והקולורבי הצלוי עבד מצוין. זה מתחנף לחך אבל בצורה טובה. גרגיר הנחלים בצד היה התוספת הירוקה הלא מזיקה. בהשראת המנה הזו הכנתי בבית קולורבי צרוב בברנר עם שמן זית, מלח גס וטימין לימוני ושמתי בבאגט עם קממבר (בלי דבש). גם יצא טעים מאד. סה"כ עוד מנת קולורבי מוצלחת בהחלט בין מסעדות ארצנו.
מנה שלישית: באן סרטן רך שיריון שהגיע מפלורנטין (aka פלורנטין האוס, המסעדה האסייתית של שרון כהן שפעלה כ-3 שנים בשכונת פלורנטין ונסגרה בתחילת 2019). 49 ש"ח ליחידה. מנה שאכלתי בזמנו גם בפלורנטין האוס. עסק לא פוליטקלי קורקט אבל טעים מאד. מנה כיפית ומהנה מאד. סרטן רך שיריון זה מעדן. באן זה כיף, בטח כשיודעים לעשות אותו והוא לא דביק וצמיגי. איולי חרפרף, חסה טרייה ופריכה וחמוצים סוגרים כאן כמה ביסים מוצלחים מאד.
קינוח. מאסייה עוברים לפורטוגל. אחחחח הגעגוע לטיסה לחו"ל... ליסבון הייתה היעד האחרון שלי בחו"ל אי שם בדצמבר 2019. הקינוח הלאומי - פשטייש דה נאטה (או פסטל דה נאטה). בגרסה המקומית של ג'נגו הוא מכונה פסטיה דה נטה. מאפה עלים פורטוגלי עם קרם פטיסייר אפוי. 36 ש"ח ל-2 יחידות. זה לא מתקרב לאיכות ולטעם בליסבון אבל זה חביב. הבצק היה טוב ולא מתוק מדי. קרם הפטיסייר היה חביב אבל הוא צריך להיות בכמות גדולה הרבה יותר. הקרם הוא מה שהופך את המאפה המקורי לכל כך ממכר. כאן כמותו לא מספקת ולכן העסק טיפה יבש. אם מגישים אותו כך שלפחות יתנו בצד איזו פנכה קטנה עם עוד קצת קרם או עם איזה דיפ מתקתק אחר (נגיד ריבת פירות אדומים או משהו כזה).
לצד הקינוח הזמנתי כוס יין פורטוגלי מבעבע (אם כבר חזרתי לפורטוגל). לא צילמתי. היין - קולייטה בלאן דה נואר של יקב אנסלמו מנדס מצפון פורטוגל. 56 ש"ח. הרבה כסף. אני לא יודע מה מחיר בקבוק אבל אולי זה יין מבעבע נחשב ומכאן התמחור הגבוה, משל מדובר בשמפנייה איכותית. בלאן דה נואר זה יין לבן שמיוצר דווקא מזנים של ענבים אדומים. היין היה מצוין אבל מבחינתי לא שווה את המחיר ביחס לכמות הנמזגת.
אז הארוחה הראשונה מבין השתיים בג'נגו הייתה מעט טובה יותר מהשנייה מבחינת איכויותיה. השורה התחתונה - המקום חביב, הצוות חביב, האוכל חביב, היין טוב, אבל בהחלט יש מקום לשיפור ולחידודים. מאח קטן של שילה, גם אם הוא עול ימים, אפשר וצריך לצפות ליותר דיוק ושמה שנראה כל כך טוב על הנייר בתפריט גם יערב לחך באותה מידה. אני מניח שעם הזמן הביצועים אכן ישתפרו. רק התחלנו.
שוב על הבר בשילה - צהרי שישי, 2 ביולי 2021:
שילה היא כמובן מוסד קולינרי לכל דבר ועניין. אחת המסעדות הטובות והאיכותיות בארץ (מבחינתי טופ 10 קל) עם אחד הברים הכי כיפיים וטעימים בארץ. המקום יקר, איכותי ולא מתפשר, במיוחד בכל הקשור לדגים ופירות ים. לשרון כהן וצוותו יש ספקי דגים מעולים והם מקבלים מהם את המיטב שיש לים להציע. יש שרימפס טריים בהרבה מסעדות בתל אביב אבל כאלה איכותיים כמו בשילה קשה למצוא. כנראה ששומרים להם את הסחורה הכי טובה. אכלתי לא מעט פעמים בשילה ואני לא זוכר ארוחה רעה או אפילו מנה רעה. אין נפילות וב-15 שנות פעילות זה נדיר ביותר.
אחרי השחרור מסגרי הקורונה ופתיחת המסעדות שילה פעלה רק בערבים וחזרה לפעול בשעות הצהריים לא מזמן. ביום שישי של ה-2 ביולי במסגרת שיטוטי הבוקר-הצהריים שלי הסתובבתי באזור בן יהודה. רציתי בכלל לבדוק אם שאראק, בר הדגים ופירות הים, שהתהדר אחרי הסגרים ב-2 שפים חדשים יוצאי טוטו, פתוח. מסתבר שלא (פועלים רק בערב). אז הצפנתי 500 מטר ברחוב ובדקתי אם שילה פתוחה. כך היה לשמחתי. נכנסתי וכמובן ישבתי על הבר.
התפריט. לא משתנה יותר מדי אבל תמיד שווה לשמוע אילו ספיישלים מוצעים.
תודה על הדיווחים המושקעים.
השבמחקאמנם בהשוואה אליך ביקרתי בג'נגו רק פעם אחת אולם השורה התחתונה שלנו דומה, בהחלט יש מקום לשיפור.
בחוויה שלי בנוסף לחוסר עקביות בביצועי המנות בלטה גישה תוקפנית של אנשי המקום בקשר ליין הן מבחינת מחירי תפריט היין והן מבחינת גישת המכירה של המלצרים.
במהלך הארוחה תהיתי כיצד אנשים פחות מנוסים ממני בעולם היין מגיבים לגישה כזו ? האם הם יקנו יותר יין בשל הלחץ ?
ממה שיכולתי להתרשם לא היו בקבוקי יין על השולחנות אלא רק כוסות יין פה ושם. חבל. לדעתי מצופה מבר יין להפוך את היין לנגיש יותר.
תודה דרור. אני סומך על שרון כהן ואנשיו שישתפרו. חיליק גורפינקל בביקורת בכלכליסט לפני יומיים דווקא התלהב והכל היה לו "טעים רצח". עניין היין, התמחור וההנגשה שלו חייב לעבור שיפור משמעותי. בזה אין ספק. ואני מבין הרבה פחות ממך בתחום...
מחק