נו אז עוד שוק אוכל נפתח זה לא מכבר בתל אביב, אח "דרומי" קטן לשרונה מרקט הפלצני ולשוק צפון הצפונבוני. המתחם החדש, שוק רוטשילד-אלנבי, נפתח באמצע ינואר השנה, ובאופן לא מפתיע הוא ממוקם ברחובות הללו. כניסה ראשית אחת שלו ממוקמת ברח' אלנבי והשנייה ברח' יבנה, ולאורכו הוא מתפרס על פני שדרות רוטשילד. מיקום סופר מרכזי בלב אזור עסקי שוקק.
מבנה השוק מאורך וצר ובסה"כ כשלא הומה מדי די נעים להסתובב בו. הוא מכיל דוכנים שונים, רובם די צפויים ולא ממש מעניינים לטעמי: עוד פיצרייה, עוד דוכן דגים, דוכן פלאו בשרי, דוכן מקסיקני, חומוס, פיש אנד צ'יפס, מאפים, ירקות אורגניים, יין ואלכוהול ועוד ועוד. אני מניח שלעובדי האזור, לתושביו או לעוברי האורח, מדובר במקום שמציע עוד אופציות לארוחת צהריים זריזה או לארוחת ערב של אחרי העבודה, אבל בשיטוטים הראשונים שלי במתחם לא ראיתי דוכנים יוצאי דופן שמצדיקים בעיניי הגעה מיוחדת. ובכל זאת, מתוך המבחר הבנאלי והצפוי, יש שני מקומות שקצת יותר סיקרנו אותי מהיתר וניצלתי פגישות עסקיות לא רחוקות כדי לדגום אותם. הם ממוקמים זה מול זה, ממש בכניסה הצפונית של המתחם ברחוב יבנה.
המקום הראשון נפתח כבר בימים הראשונים של המתחם: ראמן-בר יפני בשם Men TenTen כן כן עוד מקום יפני שמציע ראמן. לא רחוק היום שבתל אביב יהיו יותר ראמניות ממסעדות שף או מסעדות גורמה...
המקום השני נפתח קצת מאוחר יותר, לפני כמה שבועות: דוכן אוכל רחוב/בר-אוכל תאילנדי בשם Rak Thai. (ואותה הערה על הראמן נכונה גם גבי מקומות תאילנדיים. גם כאלה לא חסרים בעיר).
המשותף לשני המקומות הוא שהם מתיימרים להיות אותנטיים ולהציע מנות לא יקרות שקרובות למקור. האמנם?
Men TenTen (מן טן-טן) - ראמן-בר ואיזקאיה:
מדובר בראמן-בר יפני קטן וחביב, המעוצב באסתטיקה יפנית חביבה אף היא. הגעתי באמצע שבוע בסביבות 12:30 והיה ריק למדי. לקראת 13:00 התמלא יותר. רוב המקומות הם בבר שמסביב למטבח הפתוח. האלמנט העיצובי הבולט הוא הקיר האפרפר, התעשייתי/מודרני משהו, שמלא בעציצי בונסאיי קטנים. טאץ' יפני נחמד.
כיאה לראמן בר, מרקי הראמן הם האלמנט המרכזי בתפריט האוכל. יש היצע של 4 מרקים. 2 בשריים (חזיר ועוף) ו-2 טבעוניים (אגדאשי טופו וקארי ירקות). נכון לזמן הארוחה שלי הראמנים עלו 48 ש"ח. יש אפשרות לתוספות שונות למרק בעלות נוספת. מעבר למרקים יש גם 3 גיוזות שאפשר לנשנש (26 ש"ח).
אני הזמנתי את הראמן הקלאסי שהוא על בסיס ציר חזיר: טונגארה ראמן: ציר בשר חזיר בבישול ארוך (מאד), מוגש עם אטריות, במבו-שוט, צ'אשו (נתחי בשר חזיר), בצל ירוק וביצה רכה. ראמן טוב בהחלט. הציר, שהוא הדבר הכי חשוב במרק מהסוג הזה, הוא מוצלח וטעים, אם כי הוא כן יכול להיות עמוק מעט יותר. נתחי הבשר הלבן היו טעימים, אבל הם הרגישו קצת כמו בשר מכובס והיו שומניים למדי. המנה הזו קטנה מעט יותר מאחיותיה הגדולות התל אביביות (הירו ראמן, מיאזאקי, אובן קובן), אבל בעיניי זה דווקא עדיף. הראמנים של אובן קובן למשל מצוינים לטעמי, אבל הם עצומים בגודלם ולכן איפשהו באמצע הדרך זה מתחיל לשעמם. כאן הגודל מצוין ויש מקום להזמין עוד נשנוש לצד הראמן. במקרה הזה - גיוזה...
הגיוזה שהזמנתי: גיוזה עוף: בשר עוף ופרגית טחון עם ירקות בכיסן בצק צרוב ומאודה. המנה נדיבה למדי וכוללת 5 כיסנים ממולאים. כמובן שיש כאן רטבים ומטבלים שמומלץ לשכשך בהן את הגיוזות. אני רקחתי לעצמי מטבל פיקנטי של סויה ושמן צ'ילי. היה לי טעים ונעים. המילוי היה מתובל היטב והכיסן הוכן כמו שצריך.
בשורה התחתונה יש כאן מקום חביב בהחלט. בניגוד לשאר הראמניות התל אביביות הנחשבות שעומד מאחוריהן שף מפורסם (אהרוני, יובל בן נריה) או מסעדה וותיקה (אונאמי במקרה של אובן קובן), ולכן התמחור שלהן גבוה ביחס למהות של המנה (בשורה התחתונה ראמן זה מרק ציר וירקות פשוט), Men TenTen נראית כמו מקום צנוע ולא יומרני עם תמחור מנות סביר שאני מקווה שיישמר. אני מניח שאם אהיה בסביבה ויתחשק לי מרק טוב, אקפוץ לביקור חוזר.
כשבועיים אחרי הביקור שלי ב-Men TenTen שוב הזדמנתי לשדרות רוטשילד לפגישה עסקית. קראתי אי שם שבינתיים הספיקו לפתוח את הדוכן התאילנדי של Rak Thai אז החלטתי לנסות אותו אחרי אותה פגישה.
Rak Thai (ראק תאי) - מטבח רחוב תאילנדי:
זהו בר/דוכן אוכל קטן של אוכל רחוב תאילנדי שמעוצב בסטייל המתאים. הוא שוכן כאמור בדיוק מול הראמניה שהוזכרה לעיל. הבר/מסעדה הקטן הזה הוא בבעלות של משפחה תאילנדית-פיליפינית, משפחת אונקאם שאחד מבניה, דני ג'מרס אונקאם הוא השף (כך על פי האתר של שוק רוטשילד-אלנבי). פירוש השם Rak Thai זה "באהבה מתאילנד".
המקום הצבעוני והחביב כולל מטבח פתוח ובר קטן, כמו השכן היפני ממול. האווירה כאן אמורה להזכיר את האווירה הקלילה שבשווקי בנגקוק ובחופי תאילנד והאוכל אמור להיות אוכל תאילנדי אותנטי שלא יתחנף לחך הישראלי. מלבד האוכל, יש כאן גם דגש על אלכוהול עם מבחר יפה של קוקטיילים תאילנדיים ושל בירות תאילנדיות.
תפריט האוכל כאן מגוון ורחב יותר מהתפריט של Men TenTen. יש מרקים, סלטים, תבשילי קארי, מוקפצים ונודלס. המחירים ממש מתונים נכון לכתיבת שורות אלה (בתקווה שיישמרו), כשהמנה היקרה בתפריט עולה 49 ש"ח. כיאה לתפריט תאילנדי יש כאן פירוט של דרגות חריפות: ממעט חריף, דרך חריף לחריף מאד!!! (3 סימני קריאה במקור). אפשר לקבל גם חיזוק לחריפות, אם רוצים. המנות מוגשות בכלי קרטון מתקפלים, שאפשר לקפל אותם בחזרה לקופסת טייק אווי בצורת פרח לוטוס ולקחת הביתה.
גם כאן הזמנתי 2 מנות. הראשונה שתפקדה כמנה עיקרית: Nua Pad Ma Kua Yao: חציל מוקפץ עם בזיליקום (תאילנדי), בקר, צ'ילי, רוטב צדפות, שום, בצל ונבטים. מנה שעולה 45 ש"ח ומסומנת ב-3 פלפלוני צ'ילי, דהיינו - חריף מאד !!!. אכן היא הייתה חריפה, אבל לא מאד !!!. באופן אישי חשבתי שאפשר לתת עוד קצת push. המנה הייתה טעימה ומוצלחת מאד. הבשר היה טעים והצליח לשמור על עסיסיות ורכות (בניגוד להרבה מוקפצים שמייבשים את הבשר). התיבול היה מדויק, עם נוכחות מרעננת וטובה של הבזיליקום התאילנדי (שהוא אניסי בטעמיו). זו מנה שקצת הזכירה לי במהותה את העוף החריף בחצילים הקלאסי מהספר הסיני של אהרוני, אם כי זו של Rak Thai כמובן טובה יותר, עם עומק טעמים גדול יותר.
לנשנוש נוסף הזמנתי Popia Sod: שתי יחידות ספרינג רול טרי במילוי ירקות ושרימפס. היא הוגשה עם מטבל ירוק פיקנטי וטעים מאד שנאמר לי שמרכיביו סודיים. זו עוד מנה מוצלחת, טעימה ומרעננת. חטיף כיפי וטעים.
נהניתי ב-Rak Thai. מקום קטן, חביב וקליל שמציע אוכל תאילנדי טעים, טרי ומוצלח. כמו שכנו היפני, גם Rak Thai הוא מקום שבהחלט אשמח לחזור אליו ולנסות מנות נוספות שלו.
לפחות לפי הארוחה הראשונה שלי בשני הדוכנים/ברי אוכל הללו שמחתי לגלות שני מקומות חביבים מאד ולא יומרניים שמגישים אוכל אותנטי (ככל שאני יכול להתרשם, היות ולבושתי לא הייתי בתאילנד ולא ביפן) ולא מתחנף בתמחור סביר ביותר. הישג ראוי לציון בהתחשב במיקום שלהם במתחם אוכל מסחרי כמו שוק רוטשילד-אלנבי. אני תקווה שהרמה והטעמים יישמרו גם בביקורים הבאים שלי שם.
ותוספת קצרה על עוד דוכן בשוק שדגמתי. בדיוק בצד השני של המתחם, ליד הכניסה של רחוב אלנבי, דוכן חדש בשם SEÑOR CHI שכל כולו עוף בגריל.
SEÑOR CHI - סניור צ'י - דוכן רוטיסרי:
מסעדת אוכל רחוב שמתמחה בחומר גלם אחד ויחיד - עוף שמשולב כאן בין מזרח למערב, עם מנות שבחלקן הן בהשפעה אסייתית (תאילנד, סין) ובחלקן בהשפעה דרום אמריקאית. יש כאן מנות של חצי עוף, כריכים ועוד. התפריט עדיין נמצא בהרצה וצפויים כנראה שינויים ושדרוגים כאלה ואחרים.
נכנסתי לשם אקראית במסגרת סיבוב של שישי צהריים. הזמנתי מנת כריך תאילנדי ב-35 ש"ח: לחמניית שומשום חצויה שכללה קרעי עוף צלוי, קולסלאו, חסה אייסברג, איולי נאם-פריק, בצל מטוגן וכוסברה. הכריך טעים ומוצלח בהחלט. אישית הייתי רוצה יותר פיקנטרייה שתבוא עם האיולי כי כשאני מדמיין כריך תאילנדי הוא צריך להיות חריף. הבחורצ'יק שהיה על הגריל שכנראה הוא אחד הבעלים ציין שהוא מחכה לרטבים החריפים שהוא הזמין במיוחד מארה"ב (תקועים במכס או משהו כזה) ובינתיים מסתפק בתחליפים.
בסה"כ יש כאן מקום חמוד לנשנושי עוף לצהריים או לערב. בדיוק מה שאפשר לצפות מדוכן אוכל רחוב של עוף בגריל. אחרי שישדרגו כאן את מגוון הרטבים והחריפים ויוסיפו (בשאיפה) גם בירות לתפריט (מתבקש) יהיה כיף לחזור.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה