יום שלישי, 18 באפריל 2017

ארוחת פודיז אביבית לאחד באפריל

קצת באיחור מכל מיני סיבות. 

ארוחת פודיז אביבית 01/04/2017

הפעם ארוחת הפודיז שלנו התקיימה בצהרי שבת בראשון באפריל. הנושא היה אביב עם דגש עם חומרי גלם אביביים.
המקום, המארחים והאורחים זהים לארוחות קודמות.

הפעם בגלל הזמן שעבר אני לא ארחיב יותר מיד על מי הכין מה ואתן לתמונות לספר את הסיפור.

זה התחיל עם כבד אווז משובח שנרכש בפריז, נצרב בכוכב יאיר והוגש על בריוש לצד ריבת רוברב ותפוח עץ סמיט.





כמו בכל ארוחה היו גם לחמים ביתיים מצוינים: שני לחמי מחמצת, האחד עם צימוקים וזרעי אניס והשני עם זרעי כוסברה.


מנה ראשונה נוספת שהיא הומאז' למנה נהדרת של שרון כהן בשילה: טרטר טונה אדומה עטוף באבוקדו.


בין לבין קוקטייל אביבי מרענן על בסיס וודקה, מיץ חמוציות ותבלינים שונים.


בהמשך ניוקי ריקוטה אביבי מטוגן בחמאה עם פטריות וירקות אביביים (אספרגוס, אפונה, מיקרו בזיליקום) ופרמז'ן.


מרק פול ירוק עם ״קרוטוני״ חלומי שהוגש בכוסות אספרסו. (לפי מתכון היסטורי של אהרוני בפורום אורט).

המנה שאני הכנתי: סקאלופס צרובים בחמאה על מצע של קרם אספרגוס לבן, כרישה ואגס, לצד אנדיב צלוי בויניגרט לימון ומייפל ופסטו גרגיר הנחלים, זעתר טרי ושום ירוק.





סלט אביבי של שקדים ירוקים, פול ירוק, אפונת שלג וכוסברה.


סלט אביבי נוסף של אפרסמון, שאלוטס ועשבי תיבול.



ועוד סלט אביבי של ירוקים עם תות שדה בויניגרט עוקצני.



חבושים ממולאים בבשר טלה וצנוברים.


תבשיל טלה "24 שעות" (בישול ארוך מאד) על מצע פירה רובושון סטייל עם בלסמי מצומצם.

קינוח של כריות גבינה-לימונצ'לו.




טארט רוברב מעולה.



כרגיל היו גם יינות משובחים שליוו את האוכל המצוין.


זו הארוחה.
כמו תמיד, המון אוכל יוצא מן הכלל וחברה מצוינת. הארוחה הבאה בקיץ המהביל של תחילת אוגוסט. יהיה חם ומגניב.

קרדיט (בתודה מראש) לחן ולאריה על חלק מהתמונות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה