מסעדת da da & da או אם תרצו דא דא ודא היא מסעדה חדשה חדשה שנפתחה לפני כחודש בשד' רוטשילד פינת הרצל. האחראי על האוכל ועל התפריט היה (*) שרון כהן שבעיניי הוא בטופ של הטופ של השפים בארץ, בזכות שילה הותיקה וקפה אירופה.
(*) באפריל האחרון הוא עזב את השותפות במסעדה לפי פרסומים.
המקום נראה כמו להיט בהתהוות. מאד מגוון מבחינה קולינרית. גם ארוחות בוקר, גם בית קפה, גם מעדניה, גם עסקיות צהריים מושקעות. כרגע המסעדה עדיין בהרצה והיא פתוחה רק עד 19:00. בהמשך היא אמורה לפעול 24/7 מסביב לשעון.
אני הגעתי לשם במקרה אתמול אחה"צ. הייתי ביום חופש ואחה"צ עשיתי סיבוב בשוק לוינסקי. רחרוח ריחות התבלינים גרם אצלי לפרץ של רעב בלתי נשלט... המשכתי לכיוון אזור הרצל/רוטשילד וחשבתי דווקא לנסות את הפיצרייה החדשה "בית העם" שנפתחה לא מזמן באזור. הגעתי והסתבר לי שב-17:00 המקום סגור ונפתח רק ב- 18:30.
עשיתי סיבוב קצר נוסף בשדרה בחיפוש אחרי מקום מעניין, ונזכרתי שקראתי בזמנו על דא דא ודא שנפתחה לא מזמן בקרבת מקום. כך נחתתי בפינת הרחובות רוטשילד (רוטשילד 7) והרצל.
המסעדה ממוקמת בקומה הראשונה של בית המכון הצרפתי (Institut Francais).
המסעדה מאד מרווחת ורחבת ידיים. יש כמה חדרים בהם אפשר לשבת ויש גם מקומות בחוץ בשדרה עצמה. אפשר להזמין מנות שונות ישירות במעדניה, למשל כריכים או מנות אחרות של take-away או פשוט להתיישב...
את עסקיות הצהריים שהן עד 16:00 פספסתי. נראה דווקא ממש שווה. עסקיות הצהריים כוללות מנה ראשונה (petits) ומנה עיקרית, במחיר העיקרית. ראשונות לדוגמא: מרק היום, ארטישוקים מטוגנים עם איולי צלפים ואנשובי, סלט בורגול עם בקר נא ויוגורט כבשים, סלט גרגרי חומוס עם קלמארי ולבנה. בין העיקריות: חזה עוף עם ריזוטו לימוני, חצי עוף רוטיסרי עם תפוחי אדמה, צוואר חזיר עם פולנטה ברוטב יין, פסטה מיט-בולס עם תרד ומנגולד, המבורגר בקר ושקדי טלה עם צ'יפס ועוד.
יש גם קטגוריה של סנדוויצ'ים, למשל: סנדוויץ' עוף רוטיסרי, סנדוויץ' סלט שרימפס, סנדוויץ' קורנדביף עם חזרת מיונז.
העלויות של המנות העיקריות הן 55 ש"ח או 65 ש"ח, וזה גם מחיר העסקית. נראה שווה.
התלבטתי בין ההמבורגר לבין סנדויץ' ה- Pulled Pork: כתף חזיר בבישול אטי עם חסה, רוטב ברביקיו וקולסלאו.
הזמנתי את החזיר. המנה מוגשת עם תוספת צ'יפס.
איך שהתיישבתי הוגש לי קנקן מים קרים. מאורע נדיר במסעדותינו, בהן לרוב צריך לבקש במיוחד מים ואז לשוב ולבקש.
המנה הגיעה. צלחת שכללה את הלחמניה והחזרזיר, לצידה כמות נאה של צי'פסים home-made וסלט כרוב קולסלאו, עם כרוב אדום וגזר. מה אגיד לכם? היה מאד טעים. באופן כללי בשר חזיר הוא נפלא. (ויסלחו לי שומרי הכשרות). כתף החזיר יחסית עדינה בטעמה ואחרי בישול ארוך היא ממש מתפרקת מהעצם לסיבים סיבים. יחד עם רוטב הברביקיו והחסה הקראנצ'ית (והטבסקו שהוספתי - כי צריך אלמנט פיקנטי), היו לי כמה ביסים מענגים. הצ'יפס שהוגש בצד היה פשוט מעולה. צ'יפס שמנמן, קראנצ'י ופריך מבחוץ, ורך מבפנים, ולא נוטף שמן. תענוג של צ'יפס. גם הקולסלאו היה מצוין. ירקות טריים, תיבול עדין, לא שמנוני ומלא מיונז כמו בדרך כלל. עלות המנה - 55 ש"ח. בהחלט שווה.
רציתי גם ביס מתוק עם אספרסו קצר לסיום. הזמנתי פחזנית ממולאת בקרם קרמל מלוח. 10 ש"ח. הפחזנית הייתה טובה בהחלט אבל לא מצוינת. דווקא קרם הקרמל המלוח עליו בניתי היה עדין מדי, לא מספיק עוקצני. פחדו קצת עם המלח. ובכל זאת - שווה.
שורה תחתונה:
נראה כמו מקום שיהיה להיט בטוח לבליינים התל אביביים. מבחר גדול של אפשרויות - גם מנות ארוחת בוקר, גם צהריים, גם ערב, גם מעדניה/בית קפה. למרות שזה תפריט הרצה והמקום עדיין בהתפתחות, רואים שמדובר בחבר'ה מקצוענים, שלמדו משהו על ניהול טוב של מסעדה. מקום שלא מנסה להמציא את הגלגל, או לתפקד כמסעדת שף מתוחכמת, אלא לשמש כבסיס בלייני-קולינארי פשוט וטוב לעוברי האורח בשדרה, לעובדי המשרדים באיזור, ולבלייני ה- late night התל-אביביים. אוכל פשוט ולא מתחכם אבל מוקפד, טעים ועשוי כמו שצריך.
קופצים שנתיים ו-10 חודשים בערך קדימה: dada&da חיה ובועטת. המקום מתפקד בעיקר כבית קפה משודרג ונראה הומה רוב הזמן. לצדו נמצאת מסעדת בר א-וין המשובחת, תחת אותה בעלות (דוד טור) ובניצוחו של השף עינב אזגורי. לאחרונה החל לפעול בתוך המסעדה גם רוטיסרי וקפצתי אקראית לנסות אותו אחרי פגישה עסקית לא רחוק.
נובמבר 2017 - רוטיסרי DA DA & DA:
עוד רוטיסרי תל אביבי. בדא דא ודא ראו כי טוב והכניסו תנור רוטיסרי לחלל המטבח. זה עובד יפה לקוקוריקו בשרונה אז למה לא? הרוטיסרי ממוקם בצד הימני של המסעדה, ויש לו כניסה נפרדת.
בניגוד לקוקוריקו, כאן יש עוד אופציות מעבר לעוף: בקר וטלה, מה שמשדרג אוטומטית ועושה את העניין מעניין יותר.
המנות מוגשות או בבאגט או בצלחת. לצדן יש תוספות אופציונליות.
הזמנתי מנה טלה רוטיסירי בצלחת. 49 ש"ח.
הגיע מגש מכובד עם 5 פרוסות טלה צלוי (נאמר לי שזה פאלדה). לצדן ירקות אנטיפסטי, קצת ירקות טריים וסלט קולסלאו. בגלל שהמנה קצת בוששה הגישו לי על חשבון הבית גם 2 כנפיים מטוגנות. (היו עשויות טוב אבל קצת אנמיות). הבשר הפתיע אותי לטובה. הוא היה מאיכות טובה, עם מינון שומן סביר מאד, רך ובהחלט טעים. גם שאר הרכיבים היו טובים. רוטב חזרת ביתי (חריף ונוכח) הוצע לי והוא בהחלט הוסיף עוקץ. (אפשר היה גם רוטב סריראצ'ה ביתי). תכלס, יצאתי מרוצה ושבע.
(*) באפריל האחרון הוא עזב את השותפות במסעדה לפי פרסומים.
המקום נראה כמו להיט בהתהוות. מאד מגוון מבחינה קולינרית. גם ארוחות בוקר, גם בית קפה, גם מעדניה, גם עסקיות צהריים מושקעות. כרגע המסעדה עדיין בהרצה והיא פתוחה רק עד 19:00. בהמשך היא אמורה לפעול 24/7 מסביב לשעון.
אני הגעתי לשם במקרה אתמול אחה"צ. הייתי ביום חופש ואחה"צ עשיתי סיבוב בשוק לוינסקי. רחרוח ריחות התבלינים גרם אצלי לפרץ של רעב בלתי נשלט... המשכתי לכיוון אזור הרצל/רוטשילד וחשבתי דווקא לנסות את הפיצרייה החדשה "בית העם" שנפתחה לא מזמן באזור. הגעתי והסתבר לי שב-17:00 המקום סגור ונפתח רק ב- 18:30.
עשיתי סיבוב קצר נוסף בשדרה בחיפוש אחרי מקום מעניין, ונזכרתי שקראתי בזמנו על דא דא ודא שנפתחה לא מזמן בקרבת מקום. כך נחתתי בפינת הרחובות רוטשילד (רוטשילד 7) והרצל.
המסעדה ממוקמת בקומה הראשונה של בית המכון הצרפתי (Institut Francais).
המסעדה מאד מרווחת ורחבת ידיים. יש כמה חדרים בהם אפשר לשבת ויש גם מקומות בחוץ בשדרה עצמה. אפשר להזמין מנות שונות ישירות במעדניה, למשל כריכים או מנות אחרות של take-away או פשוט להתיישב...
את עסקיות הצהריים שהן עד 16:00 פספסתי. נראה דווקא ממש שווה. עסקיות הצהריים כוללות מנה ראשונה (petits) ומנה עיקרית, במחיר העיקרית. ראשונות לדוגמא: מרק היום, ארטישוקים מטוגנים עם איולי צלפים ואנשובי, סלט בורגול עם בקר נא ויוגורט כבשים, סלט גרגרי חומוס עם קלמארי ולבנה. בין העיקריות: חזה עוף עם ריזוטו לימוני, חצי עוף רוטיסרי עם תפוחי אדמה, צוואר חזיר עם פולנטה ברוטב יין, פסטה מיט-בולס עם תרד ומנגולד, המבורגר בקר ושקדי טלה עם צ'יפס ועוד.
יש גם קטגוריה של סנדוויצ'ים, למשל: סנדוויץ' עוף רוטיסרי, סנדוויץ' סלט שרימפס, סנדוויץ' קורנדביף עם חזרת מיונז.
העלויות של המנות העיקריות הן 55 ש"ח או 65 ש"ח, וזה גם מחיר העסקית. נראה שווה.
התלבטתי בין ההמבורגר לבין סנדויץ' ה- Pulled Pork: כתף חזיר בבישול אטי עם חסה, רוטב ברביקיו וקולסלאו.
הזמנתי את החזיר. המנה מוגשת עם תוספת צ'יפס.
איך שהתיישבתי הוגש לי קנקן מים קרים. מאורע נדיר במסעדותינו, בהן לרוב צריך לבקש במיוחד מים ואז לשוב ולבקש.
המנה הגיעה. צלחת שכללה את הלחמניה והחזרזיר, לצידה כמות נאה של צי'פסים home-made וסלט כרוב קולסלאו, עם כרוב אדום וגזר. מה אגיד לכם? היה מאד טעים. באופן כללי בשר חזיר הוא נפלא. (ויסלחו לי שומרי הכשרות). כתף החזיר יחסית עדינה בטעמה ואחרי בישול ארוך היא ממש מתפרקת מהעצם לסיבים סיבים. יחד עם רוטב הברביקיו והחסה הקראנצ'ית (והטבסקו שהוספתי - כי צריך אלמנט פיקנטי), היו לי כמה ביסים מענגים. הצ'יפס שהוגש בצד היה פשוט מעולה. צ'יפס שמנמן, קראנצ'י ופריך מבחוץ, ורך מבפנים, ולא נוטף שמן. תענוג של צ'יפס. גם הקולסלאו היה מצוין. ירקות טריים, תיבול עדין, לא שמנוני ומלא מיונז כמו בדרך כלל. עלות המנה - 55 ש"ח. בהחלט שווה.
רציתי גם ביס מתוק עם אספרסו קצר לסיום. הזמנתי פחזנית ממולאת בקרם קרמל מלוח. 10 ש"ח. הפחזנית הייתה טובה בהחלט אבל לא מצוינת. דווקא קרם הקרמל המלוח עליו בניתי היה עדין מדי, לא מספיק עוקצני. פחדו קצת עם המלח. ובכל זאת - שווה.
שורה תחתונה:
נראה כמו מקום שיהיה להיט בטוח לבליינים התל אביביים. מבחר גדול של אפשרויות - גם מנות ארוחת בוקר, גם צהריים, גם ערב, גם מעדניה/בית קפה. למרות שזה תפריט הרצה והמקום עדיין בהתפתחות, רואים שמדובר בחבר'ה מקצוענים, שלמדו משהו על ניהול טוב של מסעדה. מקום שלא מנסה להמציא את הגלגל, או לתפקד כמסעדת שף מתוחכמת, אלא לשמש כבסיס בלייני-קולינארי פשוט וטוב לעוברי האורח בשדרה, לעובדי המשרדים באיזור, ולבלייני ה- late night התל-אביביים. אוכל פשוט ולא מתחכם אבל מוקפד, טעים ועשוי כמו שצריך.
קופצים שנתיים ו-10 חודשים בערך קדימה: dada&da חיה ובועטת. המקום מתפקד בעיקר כבית קפה משודרג ונראה הומה רוב הזמן. לצדו נמצאת מסעדת בר א-וין המשובחת, תחת אותה בעלות (דוד טור) ובניצוחו של השף עינב אזגורי. לאחרונה החל לפעול בתוך המסעדה גם רוטיסרי וקפצתי אקראית לנסות אותו אחרי פגישה עסקית לא רחוק.
נובמבר 2017 - רוטיסרי DA DA & DA:
עוד רוטיסרי תל אביבי. בדא דא ודא ראו כי טוב והכניסו תנור רוטיסרי לחלל המטבח. זה עובד יפה לקוקוריקו בשרונה אז למה לא? הרוטיסרי ממוקם בצד הימני של המסעדה, ויש לו כניסה נפרדת.
בניגוד לקוקוריקו, כאן יש עוד אופציות מעבר לעוף: בקר וטלה, מה שמשדרג אוטומטית ועושה את העניין מעניין יותר.
המנות מוגשות או בבאגט או בצלחת. לצדן יש תוספות אופציונליות.
הזמנתי מנה טלה רוטיסירי בצלחת. 49 ש"ח.
הגיע מגש מכובד עם 5 פרוסות טלה צלוי (נאמר לי שזה פאלדה). לצדן ירקות אנטיפסטי, קצת ירקות טריים וסלט קולסלאו. בגלל שהמנה קצת בוששה הגישו לי על חשבון הבית גם 2 כנפיים מטוגנות. (היו עשויות טוב אבל קצת אנמיות). הבשר הפתיע אותי לטובה. הוא היה מאיכות טובה, עם מינון שומן סביר מאד, רך ובהחלט טעים. גם שאר הרכיבים היו טובים. רוטב חזרת ביתי (חריף ונוכח) הוצע לי והוא בהחלט הוסיף עוקץ. (אפשר היה גם רוטב סריראצ'ה ביתי). תכלס, יצאתי מרוצה ושבע.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה