יום ראשון, 4 בינואר 2015

דגים בקוקוס, קארי ירוק ועוד ירוקים

פילה דג ים, רוטב חלב קוקוס וקארי ירוק - זה תמיד שילוב מנצח. התאילנדים יודעים את זה מימים ימימה.
כל מה שנדרש זה למצוא את האיזון בין החריף למתוק ולמלוח כדי ליצור הרמוניית טעמים מעולה.
אני כאמור השתמשתי במחית קארי ירוק. אפשר להשתמש גם במחית קארי אדום או בצ'ילי אדום או ירוק טרי.

אז מה היה לי:

פילה של דג מוסר ים אחד (זה דג גדול. יכול להספיק ל-4 סועדים).
1 פחית קרם קוקוס.
1 כף רוטב דגים.
1 כף רוטב סויה.
קצת סוכר חום.
מלח ופלפל.
קצת מיץ לימון.
ג'ינג'ר קצוץ.
4 שיני שום קצוצות.
1 כף מחית קארי ירוק.
הירוקים הנוספים:
בצל ירוק פרוס דק.
כוסברה טריה קצוצה גס.
1 כוס שעועית מש. אפשר להשרות ולהנביט אותה. אני סתם השריתי כמה שעות ואח"כ בישלתי בנפרד בסיר עם מים רותחים כחצי שעה.
שעועית ירוקה טריה. גם אותה בישלתי בנפרד במים רותחים. 3 או 4 דקות.
באקצ'וי. כמה יחידות. אפשר להקפיץ בנפרד ל-2 או 3 דקות במחבת עם קצת שמן. אפשר לחלוט במים רותחים דקה או שתיים. אני התעצלתי אז פשוט זרקתי אותם לנוזלי התבשיל לכמה דקות בסוף.



ולבישול עצמו:

לקחתי סיר רחב.
שמתי קצת שמן רגיל ושמן צ'ילי.
זרקתי את הבצל הירוק, השום והג'ינג'ר וטיגנתי 2 דקות.
הוספתי את קרם הקוקוס, קצת מים ומחית הקארי. הבאתי לרתיחה. הוספתי את התבלינים הרטובים והיבשים.
בישלתי כמה דקות.
הוספתי את הדגים שנחתכו לקוביות גדולות.
כיסיתי את הסיר ובישלתי ל-10 דקות בערך.
הוספתי את הירקות הירוקים. (השעועיות שכבר בושלו והבאקצ'וי שעדיין לא).
שוב כיסיתי ובישלתי עוד כמה דקות עד שהבאקצ'וי טיפה התרכך.
בסוף פיזרתי כוסברה קצוצה טריה.
התוצאה -
שילוב מעולה של דג טרי וטוב. ירקות ירוקים ובריאים. רוטב פיקנטי חרפרף מתקתק של חלב קוקוס וקארי ירוק. יאמי.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה