בטיולי לטוסקנה הצטיידתי כמובן בכמה חומרי גלם איטלקיים למטבח שלי. אחד מהם - פסטות צבעוניות מגניבות.
בכל חנות/מעדנייה היו אינספור סוגי פסטות יבשות, רגילות וצבעוניות - בטעמים שונים. הפסטות הצבעוניות הללו עשויות מחומרי צבע טבעיים ולא מצבעי מאכל. בין הסוגים היו שם פסטת צ'ילי אדום, פסטת עגבניות, פסטת תרד, פסטת ארוגולה, פסטת בזיליקום, פסטה שחורה של דיונון, פסטת לימון ופלפל שחור, פסטת כמהין, פסטת סרפד, פסטת פורצ'יני ואפילו פסטת קנאביס (בלי החומר הנרקוטי...).
את הפסטות הללו של חברת Morelli (לפחות חלקן), כמו לא מעט חומרי גלם איטלקיים נוספים, אפשר להשיג גם בארץ, בחנויות גורמה. היבואן היא חברה בשם ריסטרטו (ristretto.co.il). הם עובדים בעיקר עם מעדניות, חנויות מתמחות ומסעדות, אבל חלק מהמוצרים אפשר להשיג היום גם בסופרים רציניים (מוצרים של Mutti שיש כבר בכל סופר, קמחים של Pivetti, פסטות של חברת De Cecco, חומץ בלסמי של Ponti ועוד).
לינגוויני צ'ילי אדום ברוטב שמנת עם עגבניות שרי צהובות, אפונת שלג, שעועית ירוקה, זוקיני, בזיליקום ופקורינו.
במתכון הזה, שהכנתי לארוחת ערב לאמאשלי ולי, השתמשתי בחבילת לינגוויני צ'ילי אדום חריף. החבילה היא של 250 גרם. מספיקה ל-3 מנות יפות.
הכנתי רוטב שכלל:
3 שיני שום קצוצות.
10-12 עגבניות שרי צהובות חתוכות לרבעים.
זוקיני חתוך לקוביות.
שעועית ירוקה טריה (אנא עארף - בערך 20 שעועיות) שקצוותיה נקטמו.
אפונת שלג (אופנה סינית. כמות דומה לשעועית). כנ"ל לגבי קצוותיה.
קופסה קטנה של שמנת לבישול (15%).
מעט יין לבן.
קצת חמאה ושמן זית לטיגון.
גבינת פקורינו צ'ילי (נקנתה בעיירה פיינצה וטסה איתי את הדרך מפירנצה-לבוקרשט-לתל אביב).
בסוף - כמה עלי בזיליקום טריים.
ההכנה מאד פשוטה:
מחבת רחבה. הקפצה של השום במעט שמן זית וחמאה. הוספת העגבניות והזוקיני.
במקביל - חליטה של 3-4 דקות של השעועית והאפונה. המטרה - ריכוך קל. שלא יהיו רופסים.
סינון הירוקים. הוספתם למחבת. הקפצה קלה.
אחרי זה הוספת השמנת. הרתחה קלה. כמה דקות בישול באש נמוכה וזהו.
לפני סיום הרוטב מבשלים את הפסטה בסיר מים רותחים עם מלח לפני הוראות היצרן, לדרגת אל-דנטה מושלמת כמובן.
בסוף אפשר להוסיף כף-שתיים ממי הבישול לרוטב אם רוצים. (או יותר - בהתאם לסמיכות הרצויה. אני אוהב רטבים עם גוף).
את הפסטה המסוננת מעבירים/יוצקים למחבת עם הרוטב ומערבבים היטב ובזהירות.
מורידים מהאש. זורקים כמה עלי בזיליקום טריים ואת שבבי הגבינה ומגישים.
לצד הפסטה החרפרפה הנ"ל הכנתי פילה דג פורל אפוי בקראסט של אגוזים, שום, בזיליקום, גרידת לימון ושמן זית.
פורל טרי כמובן.
לקראסט קצצתי כמה אגוזי מלך, 2 שיני שום, כמה עלי בזיליקום וגרידה מלימון אחד. הוספתי מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור. נוצרה תערובת פירורית אחידה שהדבקתי אותה על הפילטים.
את הפילטים אפיתי בתנור בכ-180 מעלות. משהו כמו 10-12 דקות. אפשר היה להתספק גם בפחות מ-10 דקות.
וזה מתכון נוסף שהכנתי לארוחת ערב לחברים.
לינגוויני לימון ופלפל שחור ברוטב ריקוטה, פול, לוביה, עגבניות ונענע.
כאן הכנתי רוטב שהתחיל מטיגון בצל אדום בשמן זית.
במקביל חלטתי לוביה טריה ופול ירוק קפוא במים רותחים עם מלח כמה דקות. סיננתי.
למחבת עם הבצל הוספתי כמה עגבניות שרי מנומרות חצויות ו-2 עגבניות שרופות שאפיתי (יחד עם 2-3 שיני שום) עד השחמה בתנור עם מעט שמן זית ומלח גס, קילפתי וקצצתי. הקפצה של 2-3-4 דקות.
לאחר מכן הוספתי את הירקות הירוקים. עם מעט מהמים של הבישול שלהם. עוד 2-3-4 דקות.
הוסתפתי כ- 1/2 קופסת גבינת ריקוטה מלוחה מחלב בקר של גד ועירבבתי.
בישלתי את הפסטה לפי ההוראות. סיננתי והעברתי למחבת עם הרוטב ונתתי בערבוב.
בסוף הוספתי קצת עלי נענע טריים חתוכים גס.
יצא לא הכי יפה בעולם אבל טעים ביותר.
גם לצד המנה הזו הכנתי דג, בגירסה דומה למתכון הראשון:
פילה דג בס אפוי בקראסט של אגוזי מלך, פיסטוקים, נענע טריה, שום, גרידת לימון, מלח גס ושמן זית.
בכל חנות/מעדנייה היו אינספור סוגי פסטות יבשות, רגילות וצבעוניות - בטעמים שונים. הפסטות הצבעוניות הללו עשויות מחומרי צבע טבעיים ולא מצבעי מאכל. בין הסוגים היו שם פסטת צ'ילי אדום, פסטת עגבניות, פסטת תרד, פסטת ארוגולה, פסטת בזיליקום, פסטה שחורה של דיונון, פסטת לימון ופלפל שחור, פסטת כמהין, פסטת סרפד, פסטת פורצ'יני ואפילו פסטת קנאביס (בלי החומר הנרקוטי...).
את הפסטות הללו של חברת Morelli (לפחות חלקן), כמו לא מעט חומרי גלם איטלקיים נוספים, אפשר להשיג גם בארץ, בחנויות גורמה. היבואן היא חברה בשם ריסטרטו (ristretto.co.il). הם עובדים בעיקר עם מעדניות, חנויות מתמחות ומסעדות, אבל חלק מהמוצרים אפשר להשיג היום גם בסופרים רציניים (מוצרים של Mutti שיש כבר בכל סופר, קמחים של Pivetti, פסטות של חברת De Cecco, חומץ בלסמי של Ponti ועוד).
במתכון הזה, שהכנתי לארוחת ערב לאמאשלי ולי, השתמשתי בחבילת לינגוויני צ'ילי אדום חריף. החבילה היא של 250 גרם. מספיקה ל-3 מנות יפות.
הכנתי רוטב שכלל:
3 שיני שום קצוצות.
10-12 עגבניות שרי צהובות חתוכות לרבעים.
זוקיני חתוך לקוביות.
שעועית ירוקה טריה (אנא עארף - בערך 20 שעועיות) שקצוותיה נקטמו.
אפונת שלג (אופנה סינית. כמות דומה לשעועית). כנ"ל לגבי קצוותיה.
קופסה קטנה של שמנת לבישול (15%).
מעט יין לבן.
קצת חמאה ושמן זית לטיגון.
גבינת פקורינו צ'ילי (נקנתה בעיירה פיינצה וטסה איתי את הדרך מפירנצה-לבוקרשט-לתל אביב).
בסוף - כמה עלי בזיליקום טריים.
ההכנה מאד פשוטה:
מחבת רחבה. הקפצה של השום במעט שמן זית וחמאה. הוספת העגבניות והזוקיני.
במקביל - חליטה של 3-4 דקות של השעועית והאפונה. המטרה - ריכוך קל. שלא יהיו רופסים.
סינון הירוקים. הוספתם למחבת. הקפצה קלה.
אחרי זה הוספת השמנת. הרתחה קלה. כמה דקות בישול באש נמוכה וזהו.
לפני סיום הרוטב מבשלים את הפסטה בסיר מים רותחים עם מלח לפני הוראות היצרן, לדרגת אל-דנטה מושלמת כמובן.
בסוף אפשר להוסיף כף-שתיים ממי הבישול לרוטב אם רוצים. (או יותר - בהתאם לסמיכות הרצויה. אני אוהב רטבים עם גוף).
את הפסטה המסוננת מעבירים/יוצקים למחבת עם הרוטב ומערבבים היטב ובזהירות.
מורידים מהאש. זורקים כמה עלי בזיליקום טריים ואת שבבי הגבינה ומגישים.
לצד הפסטה החרפרפה הנ"ל הכנתי פילה דג פורל אפוי בקראסט של אגוזים, שום, בזיליקום, גרידת לימון ושמן זית.
פורל טרי כמובן.
לקראסט קצצתי כמה אגוזי מלך, 2 שיני שום, כמה עלי בזיליקום וגרידה מלימון אחד. הוספתי מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור. נוצרה תערובת פירורית אחידה שהדבקתי אותה על הפילטים.
את הפילטים אפיתי בתנור בכ-180 מעלות. משהו כמו 10-12 דקות. אפשר היה להתספק גם בפחות מ-10 דקות.
וזה מתכון נוסף שהכנתי לארוחת ערב לחברים.
לינגוויני לימון ופלפל שחור ברוטב ריקוטה, פול, לוביה, עגבניות ונענע.
כאן הכנתי רוטב שהתחיל מטיגון בצל אדום בשמן זית.
במקביל חלטתי לוביה טריה ופול ירוק קפוא במים רותחים עם מלח כמה דקות. סיננתי.
למחבת עם הבצל הוספתי כמה עגבניות שרי מנומרות חצויות ו-2 עגבניות שרופות שאפיתי (יחד עם 2-3 שיני שום) עד השחמה בתנור עם מעט שמן זית ומלח גס, קילפתי וקצצתי. הקפצה של 2-3-4 דקות.
לאחר מכן הוספתי את הירקות הירוקים. עם מעט מהמים של הבישול שלהם. עוד 2-3-4 דקות.
הוסתפתי כ- 1/2 קופסת גבינת ריקוטה מלוחה מחלב בקר של גד ועירבבתי.
בישלתי את הפסטה לפי ההוראות. סיננתי והעברתי למחבת עם הרוטב ונתתי בערבוב.
בסוף הוספתי קצת עלי נענע טריים חתוכים גס.
יצא לא הכי יפה בעולם אבל טעים ביותר.
גם לצד המנה הזו הכנתי דג, בגירסה דומה למתכון הראשון:
פילה דג בס אפוי בקראסט של אגוזי מלך, פיסטוקים, נענע טריה, שום, גרידת לימון, מלח גס ושמן זית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה