יום שבת, 25 באוקטובר 2014

פריקי (או פריקה) בחלב קוקוס

פריקי או פריקה - איך שלא יקראו את זה - הפכה להיות אצלי במטבח תוספת פופולרית במיוחד בחודשים האחרונים.
יצא לי כמובן לאכול אותה כתוספת במסעדות בשנים האחרונות אבל משום מה אף פעם לא ניסיתי לבשל אותה, עד לאחרונה.
מבחינתי זו הפתעת השנה. אותה חיטה ירוקה קלויה או מעושנת היא פשוט טעימה.
אני קונה אותה בסופרים "הבריאים" כמו עדן טבע מרקט או אניס.

ככה זה נראה לפני...


אפשר להכין ממנה תוספת לבשרים ודגים, במקום אורז או קוסקוס.
אפשר להכין ממנה סלטים קרים, עם הרבה עשבי תיבול טריים - בדומה לסלט טבולה עם בורגול.

בראש השנה האחרון הכנתי למשל תבשיל פריקי עם ירקות שורש (בצל, שורש פטרוזיליה), סלק אפוי, עשבי תיבול טריים (נענע, כוסברה ופטרוזיליה), כמון, גרגירי כוסברה כתושים וגבינת פטה מפוררת מעל. היה מעולה.
הכנתי גם מג'דרה פריקי, עם בצל ועדשים שחורים, פפריקה מעושנת, כמון, כוסברה טריה ולימון. ואללה גם טעים.

אתמול השתעשעתי מעט והחלטתי לנסות להכין פריקי קוקוס.
בדומה לאורז קוקוס - אורז לבן שמבושל בחלב קוקוס או מי קוקוס או מיקס של מים וחלב קוקוס.

אז מה עשיתי?

לקחתי כוס פריקי. שטפתי היטב במסננת כדי לנקות עודפי חול. השריתי כנדרש כ- 1/2 שעה יחד עם 1/2 כוס עדשים שחורים.
טיגנתי בצל קטן חתוך דק במעט שמן קנולה יחד עם מעט ג'ינג'ר מגורר.
הוספתי מעט פרחי כרובית ואת הפריקי והעדשים. טיגנתי יחד כמה דקות.
הוספתי לתיבול מעט כורכום וגרגרי כוסברה טחונים. מלח ופלפל שחור.
הוספתי כ-1/2 מיכל חלב קוקוס עם מים עד כיסוי הפריקי (כ-2 ס"מ מעל הפריקי).
בישלתי כ-35 דקות עד שהעניינים התרככו.
מה אגיד לכם? גם זה יצא טעים. וככה זה נראה:




הערה לקוראי מוסף 7 ימים של ידיעות:
הפוסט לא נכתב בהשראת הטור של אהרוני מיום ו' האחרון בו הוא כותב אף הוא על פריקי. אני כבר חודשיים-שלושה מבשל ונהנה מפריקי, הרבה לפני הטור. תשאלו את בני משפחתי... 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה