יום שישי, 17 באוקטובר 2014

קציצות דג מוסר עם עשבי תיבול במטבל יוגורט וסלק

מנה שהכנתי לארוחת ראש השנה המשפחתית...

הרכיבים לקציצות:
בשר של 2 דגי מוסר טריים - קצוץ. אני השתמשתי במטחנת בשר לצורך הקיצוץ אבל אפשר גם בסכין שף טובה.
יחד עם הדג טחנתי גם 2 בצלים בינוניים, חופן עלי נענע, חופן כוסברה, חופן פטרוזיליה, ג'ינג'ר טרי.
לתערובת הטחונה הוספתי מלח, פלפל, זרעי כמון וכוסברה טחונים, כף שמן זית ו- 2-3 כפות פירורי לחם.

לשתי את העיסה היטב עם הרבה חום ואהבה וקיבבתי קבבונים/קציצות. היות ואין ביצה רצוי שהקציצות תהיינה דחוסות היטב.

טיגנתי בשמן זית כ-2 דקות מכל צד.

למטבל היוגורט:
ערבבתי 1.5 גביעי יוגורט עם 2 שיני שום כתושות, מעט שמן זית ומיץ מחצי לימון, מלח, פלפל שחור, מעט זרעי כמון כתושים. לזה הוספתי סלק קטן טרי מגורר דק (בפומפייה דקה).
ערבבתי הכל והתוצר היה מטבל בצבע ורוד עז...

ואללה יותר טעים מגפילטע פיש...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה